Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/denieuwe/public_html/includes/config.php on line 6

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/denieuwe/public_html/includes/config.php:6) in /home/denieuwe/public_html/includes/config.php on line 9
De Nieuwe Proef
Klik hier om terug te keren.

27-09-12 14:00 - Wogmeer 400 groot succes
...........................................................................................................

400 jaar Wogmeer ook op De Nieuwe Proef groot succes.

Het weer zat natuurlijk mee, maar deze grote volkstoeloop hadden we niet verwacht. Om en bij de 800 mensen hebben de Nieuwe Proef tijdens het weekend van 22 en 23 september bezocht. Er was dan ook veel te zien.

drukte op het erf   drukte op het erf

De kunstkring van Obdam stelde tentoon op het erf, in de bijgebouwen en in de kas. In de bloementuin was een gedichtenroute aangelegd. In de oude paardenstal kon je kennis maken met Bianca Koevoets, die in de herfst van 2012, haar zadelwerkplaats begint op De Nieuwe Proef. Zij zal zich ook ontfermen over onze nieuwe pensionstalling, gebaseerd op een heel ander concept dan tot nog toe. Maar daarover binnenkort meer..

zadelmakerij  zadelmakerij

Verder was er in de hal een Proef-erij, met zelfgebakken taarten, broodjes en allerlei hapjes en sapjes van zelfverbouwde groenten en fruit. Voor 2€ werd een proefbordje gemaakt met het lekkers. De opbrengst ervan gaat naar het goede doel.

  proef-erij  proef-erij

Dat goede doel zijn  de Vliegende Meubelmakers. Onder hun vleugels worden jonge mensen in Malawi opgeleid tot meubelmaker en worden o.a. stoelen en bankjes voor scholen in elkaar getimmerd.

vliegende meubelmakers Jan en Tina

En als top of the bill speelde Jan nogmaals zijn ode aan de Wogmeer op zijn orgel.

jan en orgel

Het waren fantastische dagen, dank voor jullie nieuwsgierigheid en interesse!