Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/denieuwe/public_html/includes/config.php on line 6

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/denieuwe/public_html/includes/config.php:6) in /home/denieuwe/public_html/includes/config.php on line 9

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/denieuwe/public_html/includes/config.php:6) in /home/denieuwe/public_html/includes/config.php on line 18
De Nieuwe Proef

BEWONERS

De Nieuwe Proef is een gemeenschap, waarin mensen met verschillende achtergronden een aantal waarden in het leven delen. Ieder naar eigen kunnen, met eigen geaardheid en met enthousiasme.

 

Marjorie van Beekum Jupp Reichert Dennis Verheul
Arie van den Brand Alex Restrepo Anna Wijnen
Karen Jonkers Ida Sabelis Arthur Wijnen
 Jacqueline Oudhof Veronique Smedts André Spaander
 Yvonne Roos Anna Verberne Vivienne en Huub Spaander

 

 

 

 

 

 

 Marjorie van Beekum

 Marjorie

Van huis uit een stadsmens, maar na vele omzwervingen in het buitenland uiteindelijk neergestreken op het West-Friese platteland. Houdt van talen, reizen en culturen en vindt als people person in de medebewoners, vrijwilligers en bezoekers van De Nieuwe Proef de internationale sfeer die haar lief is.  

Woont samen met Kai, haar trouwe en inmiddelse bejaarde Texaanse viervoeter.  

Afgestudeerd als kunsthistorica en werkzaam in het culturele veld. Heeft bepaald geen groene vingers, maar maakt zich als organisator, gastvrouw of kok graag op een andere manier nuttig op de boerderij. Beheerder van het kippenkasteel.  Gaat gezelligheid niet uit de weg.  Stopt kinderen en beesten graag iets lekkers toe.

Naar boven

 

Arie van den Brand

 Arie

Boerenzoon van de Zuid-Hollandse eilanden, woonde al sinds 1983 vlakbij de Wogmeer: in Hensbroek in woonvereniging De Thuiskomst. Na een lange en heftige carrière in de voorhoede van de landbouw-en plattelandswereld werd hij in 2002 lid van de Tweede Kamer voor GroenLinks. Een hartinfarct dwong hem in 2004 rustiger aan te doen. 

Van oudsher (internationaal) volkshogeschoolman in hart en nieren. Hij is eigenaar van de zich langzaam, maar gestaag groeiende  hoogstamfruitboomgaard. Zijn fruit en zijn huidige groene advies-en bestuurswerk zijn ondergebracht in een eigen bedrijfje: ORIGINE.  Dit jaar voor het eerst begonnen met bijen, de BIJERIJIn de LINKERVLEUGEL is de unit biologische kalkoenen(45), die in de boomgaard lopen, vooral als eters van diverse schadelijke insecten.

Actief pleitbezorger van een noodzaak tot Culinaire Verlichting, o.a. binnen de SlowFood beweging, maar ook in de eigen keukenpraktijk. Arie is actief in de groenten-en snijbloementuin en kas (abrikozen, druiven, nectarines, perziken). Woont inmiddels al weer 5 jaar met veel genoegen, mét kelder, in De Nieuwe Proef. Sinds begin 2009 met zijn partner Alex.

Naar boven

 

Naar boven

Karen Jonkers 

Karen

Geboren in Uithoorn, verhuisde zon 10 keer binnen Amsterdam en daarna nog een paar keer binnen het Gooi. In één van die huizen heeft ze een verlangen naar de natuur opgedaan, dat alleen nog te stillen was door buiten te gaan wonen. Ze woont inmiddels samen met Dennis in de Veulenstal. In haar carrière spelen veranderen, coachen en duurzaamheid een centrale rol. Als adviseur in haar bedrijf C-REALIST brengt ze mensen en partijen tot samenwerking aan duurzaamheid. Op de boerderij vind je haar terug bij haar knuffel-ram, in de Hooibalie (zie www.hooibalie.nl) en snoeiend aan de heggen.

Naar boven

Jupp Reichert

Jupp

Is oorspronkelijk afkomstig uit het Saarland, Duitsland en vandaar vertrouwd met het platteland. Werkt al sinds zijn veertiende als bouwvakker en later in Nederland als technisch beheerder bij de Stichting Casca in Heemstede. Hij vindt in de Wogmeer een andere levenskwaliteit en bovendien meer ruimte: om te bouwen, alles wat hij vindt op te slaan en  daarmee een bijdrage te leveren aan hergebruik van materiaal en spullen, die andere mensen veel te lichtzinnig weggooien.

Naar boven

Alex Restrepo

Alex

Alex Restrepo werd in 1974 in Palmira, Columbia geboren. Door enorme inspanningen van zijn ouders kon hij studeren aan de Landbouwuniversiteit aldaar. Na zijn Masters  werkte Alex jaren als landbouwvoorlichter  op het Columbiaanse  platteland. Ook werkte hij als salesman voor landbouwinput. Daarnaast runde hij enkele jaren zelfstandig een meloenenbedrijf. 4,5 jaar geleden kwam hij naar Europa, eerst om in de UK zijn Engels te perfectioneren, daarna om een tweede Master te halen,  internationale horticultuur, in Londen/Den Bosch. Gelijk na het behalen van zijn bul kon hij  aan de slag als inkoper van biologisch tropisch fruit bij internationaal handelsbedrijf. Woont inmiddels 2,5 jaar, samen met partner Arie, in de Wogmeer. Is actief in de boomgaard en in de kas(tomaten, komkommers, meloenen, paprika’s). Is actief en passief culinair ontwikkeld.

Naar boven

Ida Sabelis

Ida

Stadskind uit Haarlem (1954), is wetenschapper (organisatieantropoloog) geworden na een carrière als trainer en organisatieadviseur: medeoprichter van het bedrijf  Kantharos. Ze werkt momenteel bij de VU, Sociale Wetenschappen, afdeling Cultuur, Organisatie en Management  als docent en onderzoeker met als thema Organisatie en Tijd - Diversiteit en Machtsprocessen. De Wogmeer is voor haar een goede plek voor lezen en schrijven, een oord van rust en van andere ritmes. Ze is moeder van Sara, reist en fietst graag.

Naar boven

Veronique Smedts

Veronique

Groter kon de stap bijna niet zijn. Van het bruisende en culturele hart van Vlaanderen naar het rustige en winderige boerenland in de kop van Noord-Holland. Veronique  en haar twee kinderen Anna en Arthur verruilden het statige burgerhuis in Antwerpen voor het Uilennest, in de herfst van 2009.
Afgestudeerd als historica aan de Universiteit van Leuven, belandde ze als fotoredacteur bij de Vlaamse krant De Morgen. In 1999 kreeg ze kans om aan de slag te gaan op de redactie van de Volkskrant. Ondertussen is ze na tien jaar pendelen tussen Antwerpen en Amsterdam toch op zoek naar een woonplek dichter bij haar geliefde werk. Uitgerekend in haar krant verschijnt een reportage over de Nieuwe Proef, de bewoners en het nieuwe wonen. Als ze de fotos in handen krijgt die bij het artikel gemaakt zijn, is ze meteen verkocht. Hier zou ik wel willen wonen, verzucht ze.  De fotograaf vertelt haar dat er een appartement vrijkomt. En dan gaat alles heel snel.
Vanuit het Uilennest, in de nok van de boerderij, heeft ze het mooiste uitzicht en geniet ze van de Hollandse luchten.  En het werk is een stuk dichterbij.

Anna Wijnen(26-09-2000) oudste dochter, een echt buitenkind, lekker eigenwijs, zorgzaam en gek van dieren, vooral van haar  eigen paard Label Dee. Een meisjesdroom.

Kleine Anna

Arthur Wijnen (27-02-2003) jongste zoon, dromer en begenadigd tekenaar. Gebiologeerd door (nacht-)vlinders en vogels. Een bioloog in de dop. Allebei gaan ze naar de plaatselijke school in Spierdijk, spreken Hollandser dan de Spierdijkers, maar kijken dvds nog steeds liefst in het Vlaams. 

Arthur

Naar boven 

Anna Verberne

Anna

Geboren en opgegroeid op een boerderij  op het Noord-Brabantse platteland. Zeer verknocht aan ’s Hertogenbosch, maar heeft toch, na jaren lonken naar de Noord-Hollandse lichten en luchten, de grote stap gezet. Haar achtergrond is een bijzondere combinatie van moderne dans, acrobatiek en Martial Arts, met wortels in het volkshogeschoolwerk. Ze is nu werkzaam als Iokai Shiatsu therapeut en  Docent in de Feldenkrais Bewegingsmethode. In de Nieuwe Proef is zij betrokken bij de ontwikkeling en inrichting van de tuin. Anna is peetmoeder van Sara en Noortje.

Naar boven

Dennis Verheul

Dennis

Woont sinds zomer 2010 op de Nieuwe Proef. Opgegroeid in Schiedam, opgeleid aan de EUR en komend uit Nijmegen, is hij een no-nonsense type: meer georiënteerd op processen en cijfers, dan op planten en dieren. Als veranderingsmanager helpt hij mensen en bedrijven door innovatie hun doelen te bereiken. Daarmee versterkt hij ook de diversiteit op de Nieuwe Proef. Gitaarspelen en whisky en biertjes proeven, zijn zijn hobbies. Je vindt hem terug in de Veulenstal, op het erf bij zijn CO2-vriendelijke Volvo C30 en in de studeerkamer in de paardenstal.

Naar boven